Vezi unde și când au fost realizate activitățle proiectului  ,, Festivalul – concurs de cant și joc tradițional Caravana folclorica la sate”

Clubul Cultural Artistic  „Libertatea” Botosani  a realizat în perioada 08 septembrie – 27 octombrie 2019 activitățle proiectului  Festivalul – concurs de cant și joc tradițional Caravana folclorica la sate”,  activitatile au fost  realizate cu sprijinul financiar al al Consiliului Judeţean Botoşani, având ca principali parteneri  Asociaţia Cultural Artistică “Arlechin” și Asociația Județeană de Dans sportiv Botoșani, după cum urmează:

Duminica, 8 septembrie 2019, ora 16.00,  la Căminul Cultural din localitatea Santa Mare, jud. Botoșani a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului ,, Caravana folclorică la sate”.

Duminică, 13 octombrie 2019, ora 11.00 la  Caminul Cultural Havarna, judetul Botosani a avut loc primul spectacol folcloric parte a proiectului: Festivalul – concurs de cant și joc tradițional „Caravana folclorica la sate”.

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, ora 16.00 la  Caminul Cultural Costesti, Comuna Rachiti, judetul Botosani a avut al doilea spectacol folcloric parte a proiectului: Festivalul – concurs de cant și joc tradițional „Caravana folclorica la sate”.

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, ora 13.00  la  Clubul Cultural Artistic  „Libertatea” Botosani  a avut al treilea  spectacol folcloric parte a proiectului: Festivalul – concurs de cant și joc tradițional „Caravana folclorica la sate”.

Duminică, 27 octombrie 2019, ora 11.00 la  Caminul Cultural Rosiori, Comuna Rachiti, judetul Botosani a avut Festivalul – concurs de cant și joc tradițional „Caravana folclorica la sate” și Conferinţa de închidere a proiectului.

Proiectul „Caravana folclorica la sate” are ca principal scop si obiective:

Sustinerea si promovarea activitatilor culturale pentru descoperirea / sprijinirea tinerelor talente , pastrarea si promovarea traditiilor culturale specifice domeniului muzicii si jocului traditional din judetul Botosani.

Descoperirea, lansarea de noi talente, pastrarea obiceiurilor populare si promovarea folclorului autentic din judetul Botosani

Susținerea, promovarea și recunoașterea tinerilor pasionați de cant si joc traditional din judetul Botosani.

Descoperirea, implicarea si promovarea  tinerilor din satele si comunele din judetul Botosani care nu au o traditie a cantului si jocului specifica zonei in care locuiesc si determinarea acestora in cadrul lectiilor deschise sustinute de catre profesorii si dansatorii cu experienta care participa in spectacolele realizate in proiect sa preia sarba, hora si jocurile pe saltate care au caracter universal valabile si se regasesc in repertoriile formatiilor artistice din judetuul Botosani

Coordonatorii festivalului: Fediuc Mihai – 0744228942 & Damean Flavius – 0741510849

Instantanee din cadrul spectacolelor folclorice realizate in cadrul proiectului„Caravana folclorica la sate”:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *